Dit is Bruno, die samen met dropje bij ons is komen wonen nadat hun baasje is overleden. Bruno is 7 jaar. Bruno is ook een gecastreerde bok. Bruno is ontzettend ondeugend en heel nieuwsgierig.

Jip en Patty zijn 8 augustus bij ons komen wonen. Een gecastreerde bok (wit/bruin) en een dame. Beide 7 jaar oud en mogen lekker oud worden op het geitenweitje.

Ze hebben altijd een heel goed huisje gehad en alle liefde en aandacht die ze nodig hadden. Maar ivm verhuizing naar een appartement kunnen ze niet mee.

Onze kippen, op dit moment bestaat onze toom uit 40 dieren. We hebben 5 Hanen en 35 kippen. Het is een hele uiteenlopende toom met allemaal verschillende soorten en maten, we hebben een serema kriel  hennetje (gewicht 0,55 kilo-1,1 kilo) en de grootste is een Brahma haan (gewicht 4 en 5 Kilo). Omdat ze veel ruimte hebben gaat dit heel goed. Alle kippen en hanen die bij ons wonen hebben een verhaal. Ze komen of uit het vogelasiel, of zijn door hun baasje afgestaan en ook zijn er een aantal over het hek gezet.

Die is onze kleurtje, ons gedumpte haantje. Kleurtje is 2 jaar geleden over het hek gezet. Kleurtje had toen erg gevochten en heeft 2 weken medische zorg nodig gehad. Daarna hebben we hem zelf rustig aan geïntroduceerd aan de toom en dit is heel goed gegaan. Kleurtje is een heel lief haantje wat bij ons oud mag worden.

Dit is ons kuiken, eigenlijk de enige die bij ons geboren is. Kuiken haar moeder kon heel goed eieren verstoppen. 1 ei vergeten en dit schatje kroop eruit.

Nijltje is ook 1 van de dieren die toen met spoed een huisje zocht omdat het vogelasiel moest sluiten. Nijltje is een kruising met een nijlgans en is als pulletje in het vogelasiel terecht gekomen.

Ook Neiltje en Witje, onze kaapse eenden, komen uit het vogelasiel. Zij zijn daar ook als pulletje binnengekomen. Witje heeft een afwijkende pootstand, hierdoor waggelt ze wat meer,

Donald Duck is 9 november 2021 bij ons op het landje gekomen, Donald Duck is een kwaker, waarschijnlijk een vrouwtje. We zijn nog op zoek naar haar baasje, als ze die heeft. Als niemand haar komt ophalen zal ze bij ons op het geitenweitje blijven wonen.

Onze 2 Shetlanders, Detje en serena, zijn januari 2020 bij ons komen wonen. De 2 dames zijn naar de shetland opvang gebracht omdat hun baasje was overleden. Detje is 11 jaar en is de dochter van Serena (19 jaar). Serena heeft wat medische problemen die nu goed onder controle zijn.

Onze Truus, woont nu september 2021  bij ons. Truus zou eigenlijk ingeslapen worden omdat op de plek waar ze stond ze niet in staat waren haar de juiste medische zorg te leveren. Truus heeft namelijk behoorlijk scheven hoeven. Hierdoor loopt ze moeilijk en heeft ze op slechte dagen pijnstilling nodig.

Truus is tussen de 11 en 13 jaar oud en is een landgeit. Truus krijgt nu op maandelijks basis een pedicure en als het nodig is pijnstilling. Truus heeft haar Forever Home gevonden en mag weer geit zijn!

Giraf is langs de kant van de straat gedumpt in een reismand en het vogelasiel heeft hem opgevangen. Nu mag hij lekker genieten van hun paradijsje.

Gappie: 16 Oktober liep deze Dame midden op straat op de 2e ruiterweg/Harmenvosweg. Uiteindelijk hebben we kunnen achterhalen waar ze vandaan komt. Er zijn de laatste tijd heel veel ganzen doodgebeten door honden bij Rust Wat. 

Een omwonende heeft omdat hij het verdrietig vond dat alleen het mannetje over was gebleven, 2 boerenganzen gehaald. De dieren waren er net en zijn toen opgejaagd en aangevallen door 2 golden retrievers.

Het mannetje en de andere boerengans maken het weer goed, 

Gappie loopt bij de stichting en is veilig, ze blijft ook bij ons.

30 maart zijn deze 3 ganzen op de stichting komen wonen. Ze zijn al heel oud, 20 jaar, er is een gans blind en 1 van de ganzen is wat sneller moe. We hopen dat ze nu kunnen genieten van hun oude dag op Stichting het Geitenweitje.

De cavia's die sinds enige tijd op de stichting wonen, woonde met de cochins en Roekie (zwart/wit Duifje) bij de beheerder in de tuin. Nu mogen samen met de andere dieren op de stichting wonen.

Witje is 29 juli 2023 bij ons komen wonen. Witje komt uit het Asiel en mocht niet meer binnen geplaats worden omdat ze wel eens wat naast de bak deed. Bij ons is dat nog nooit gebeurt. Deze prinses geniet en vangt muizen bij het leven. Mevrouw is nergens bang voor. Met haar 10 jaar is het echt nog een stoere dame.

17 februari zijn Roos (mama) & Fleur (dochter) bij ons komen wonen. Deze dames hebben altijd een goed huisje gehad, maar doordat het baasje ging verhuizen konden ze niet mee. Witje ons andere schaapje is sinds oktober 2023 alleen. Schapen zijn kudde dieren en dat is ook de reden dat Roos & Fleur bij ons zijn komen wonen.