Het geitenweitje aan de Harmenvosweg is een begrip in Laren. Het bestaat al sinds 1957, toen beheerde familie de Goede het. In 1999 heb ik samen met mijn zus (Rozenn Le Buhan) en mijn moeder (Lucie Le Buhan) het beheer en de verzorging van de dieren overgenomen. Onze shetlander Hippy is hier toen komen te staan en kort daarna heeft Icarus onze andere pony hier ook van zijn pensioen kunnen genieten. In 2019 hebben wij afscheid moeten nemen van Icarus, op 40,5 jarige leeftijd..

Wie zijn wij? Samen met mijn zoontje woon ik in het mooie Laren. Wij zijn dagelijkse meerdere uren te vinden bij onze dieren op het Geitenweitje in Laren. 

Mijn dieren zijn mijn passie! ik kan mijn geen leven voorstellen zonder dieren. Vanuit huis heb ik dit meegekregen, ik ben opgegroeid met dieren. Bij ons thuis was er altijd plek voor dieren, maar ook voor dieren die even tijdelijk wat meer zorg nodig hadden. Egels die via het egelopvang overwinterde in onze keuken, tot ze sterk genoeg waren om in het voorjaar weer buiten te leven. Duiven die niet meer konden vliegen, merels die uit een nest waren gevallen. Alles kon bij ons thuis.

 

Hier is mijn grote liefde voor dieren begonnen.  Al 22 jaar beheren we het geitenweitje! Ik ben verpleegkundige en werk al 20 jaar in de ouderen zorg, zorgen zit denk ik een beetje in mijn hart.

Mijn grote droom was altijd een hele grote boerderij te hebben en dieren op te vangen, eigenlijk is mijn droom werkelijkheid geworden. Wat begon als een hobby met het houden van 5 kipjes, 3 geitjes en 2 pony's, is uitgegroeid tot een plekje waar we veel dieren opvangen die mensen om welke reden dan wel niet meer zelf kunnen verzorgen. Wanneer een dier bij ons komt wonen, dan is het zijn forever Home.  Dat is ook eigenlijk de boodschap die ik wil uitdragen: een dier is een individu, met gevoel en kan niet praten, een dier neem je voor het leven. Voor een dier moet je zorgen, een dier kost geld, heeft aandacht en liefde nodig en is geen meubelstuk wat je inruilt. Ieder dier kip, konijn, paard of wat dan ook heeft aandacht en liefde nodig en dit kost tijd.

 

In die 22 jaar hebben we ontzettend veel avonturen beleefd. Dieren zijn puur en altijd blij als je er bent, zij kijken niet naar hoe je eruit ziet, buitenkant is niet belangrijk! We hebben dieren gered, opgevangen, geheeld en ook weer moeten laten gaan. 

 

Het Geitenweitje wil ik opgedragen aan mijn ouders. Zij hebben mij altijd gesteund om mijn hart te volgen en aan onze Pony's Icarus  en Hippy dankzij hen is deze plek geboren.